5 tipů, jak si zútulnit váš domov

 

Máte pocit, že by váš interiér potřeboval trochu péče a nevíte, kde začít? Nezoufejte, máme pro vás tipy, jak se cítit doma o něco lépe.

Uzavřete někam maličkosti, které dělají nepořádek

Zdá se to jako hloupost, ale výsledek vás překvapí. Když se rozhlédnete kolem sebe, zjistíte, kolik maličkostí vás vlastně ruší. Tady na poličce jsou obálky, pod konferenčním stolkem vykukují poházené časopisy nebo komoda přímo přetéká věcmi, které tam bezmyšlenkovitě dočasně odkládáte. Zkuste tyhle věci odstranit a vyčistit tím interiér. Možná sami zjistíte, kolik místa vám najednou vzniklo, a že je vám tu najednou lépe.

Stanovte si jednu dominantní barvu a jednu doplňkovou

Dalšímu zmírnění neútulnosti pomůže sjednocení interiéru. Stanovte si jednu dominantní barvu a k ní jednu maximálně dvě doplňkové, které mezi sebou kombinujte. Pokud máte v místnosti příliš barev, může to působit chaoticky.

Útulnosti napomáhají teplé tóny barev a dřevo

Na útulnosti domova přidají dřevo a textilie v teplých tónech. Mnoho lidí se dřevěného nábytku bojí. Ale v dnešní době je na trhu nepřeberné množství nábytku, které se nebojí dřevěné dekory kombinovat s barvami jako třeba bílá, šedá, černá nebo i jinými výraznějšími. A nezapomeňte sáhnout po textiliích, jako jsou třeba barevné polštářky na sedačku. Nejenže jsou pohodlné, ale taky pomůžou váš interiér jednoduše a přesto příjemně oživit.

Pokud chcete místnost opticky zvětšit, použijte světlé tóny a zrcadla

Abychom se doma cítili dobře, chceme mít místnosti co nejvíce vzdušné a velké. Toho docílíte především světlými tóny, které vytváří iluzi většího prostoru. Velmi známý trik je také dát velké zrcadlo proti oknu, které z něj odráží světlo. Tmavé tóny místnost naopak zmenšují, a proto zvažte, zda si je můžete opravdu dovolit. Doporučujeme si je vybrat případně jako doplňkovou barvu.

Bílá barva je nadčasová a elegantní

Nikdy nic nezkazíte bílou barvou. Je nadčasová, moderní, a zároveň i elegantní. Přesto se mějte na pozoru, abyste to s ní nepřehnali. Pokud budete mít celý interiér jen v bílé barvě, můžete si navodit pocit sterilní čistoty. Doporučujeme bílou barvu vždy doplnit ještě jednou doplňkovou.